Езда в Еленския Балкан

Ездата е чудесна тренировка за ума и тялото, тъй като едновременно ангажира сърдечно – съдовата система и облекчава съзнанието от натиска на стреса.

По време на почивката си в къщи „Кузманов“ може да се отдадете на това прекрасно преживяване, отразяващо се положително върху физиката и психичното състояние.

Ако ездата не ви допада, може да се възползвате и от разходка с файтон в околностите на село Мийковци. Красивата природа, свежия въздух, тишината сред зеленината ще ви накарат да се върнете далеч във времето, когато файтоните са били основните средства за предвижване на дълги разстояния. Файтонът се тегли от един кон и в него могат да се настанят до четирима души.

Разходка с файтон

Подходящ е за семейна разходка, детски групи, компании и други колективи.

Това е и идеална възможност за двойки, които могат да си подарят едно нестандартно романтично преживяване из балканската небесна шир.

Конете са езда са два. Те са порода Хафлингер, създадена в Австрия , съчетавайки в едно уникалните възможности на няколко вида четирикопитни – чистокръвни арабски коне и различни европейски породи. Конете се отличават със своята красива натура, издръжливост и сила.

Кондор и Комета

Уникалността им  се базира на тяхното приятно и интелигентно излъчване,  което елиминира страха и притеснението на ездача.

Животните са преминали обучение в конна база и са напълно пригодени за езда.

Предлагат възможност не е просто развлечение за вашата почивка, тя е приятно средство да се раздвижите след обилното хапване и пийване. Дори и на пръв поглед да изглежда, че ездача не полага никакви физически усилия,  яздейки в продължение на един час, вие може да изгорите калории, подобни на тези, които ще изгубите за 30 минути бягане или каране на колело.

Освен физическите ползи, конната езда е призната за отлично терапевтично средство. Разходката на открито сред красотите на Балкана, подобрява общото благосъстояние и действа като мощен анти-стресов проводник.

Видът и спокойствието на конете „Хафлингер“  будят възхищение и любопитство у всеки гост на къщи „Кузманов“. Някои ги възприемат като начин за сливане с природата, други като средство за развлечение и релакс, а за трети те се превръщат в приятел , съчувстващ на техните чувства и емоции.

Ездата или разходките с файтон могат да бъдат осъществени само след предварителна уговорка.

Share Button
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*