Палатки край реката на село Мийковци

Барбекю край реката

Барбекю край река Борущица

Много проучвания доказват, че хората подсъзнателно желаят да се свържат с естествения свят наоколо. Колкото и красиви неща да се създават от човека, въздействието на природните красоти не може да бъде заменено от луксозна стая или модерен басейн.

Затова свидетелства хилядите туристи, които избират  да почиват всяка година сред красотите на прохладния Еленски балкан.

Село Мийковци е една от най – предпочитаните дестинации в околността. През селото преминава река „Борущица“,  наричана още „Мийковска“, сред която са разположени чудесни места за отдих. Областта е подходящо за риболов, пригодена за палатки, излети, пикник, с построени барбекюта и места за сядане.

Палатките край реката са един приятен начин да се откъснете от натовареното ежедневие, да се отдадете на пълен релакс или да прекарате повече време с любимите хора.

Обичайните рутинни действия като гледане на телевизия или стоене пред компютъра се заместват от увлекателни операции като построяването на палатковия лагер, събиране на дърва за барбекюто, приготвяне на храната, плажуване, риболов.

река Борущица

река Борущица

Запалените рибари могат да хвърлят въдици в балканската река, която е характерно местообитание за видове като балканска пъстърва, мряна, кефал и други.

Туристите могат да се насладят и на други дейности на открито. Богатата природа в района дава възможност за туризъм по множеството екопътеки и маршрути, гъбарство, събиране на билки и горски плодове.

Балканската прохлада край барбекютата на село Мийковци допринася допълнително за създаването на свежа атмосфера в горещите летни месеци. Пламтящият огън пък ще ви осигури спокойна и топла нощ.

Палатките край реката в Балканския район, осигуряват пълноценен отдих, който въздейства благоприятно на цялостното здравословно състояние. Много хора споделят, че благодарение на екологичната чистата природа и балканския въздух, спят много по – добре и не се събуждат с главоболие. Дори и нощта да е прекарана в палатка, ползите в района оказват своето благоприятно въздействие върху всеки посетител.

Отпускащата атмосфера, тишината и спокойствието на село Мийковци ще ви накарат да се почувствате отпочинали, енергични, освежени, подмладени, макар и само за един уикенд откъсване от суетата и шума на градския живот.

Share Button
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*