Рали Твърдица – Елена

Рали Твърдица - ЕленаДеветото подред провеждане на рали Твърдица – Елена тази година ще се проведе на

27 – ми и 28 –ми юли. След дългоочаквания ремонт на Елено – Твърдишкия проход, организаторите отправиха предложение за участие в мероприятието и на Община Елена.

Автомобилите ще трябва да изминат разстоянието от 106 км, което е разпределено в осем състезателни отсечки – Детелината, Чумерна, Девина, Буйновци, Елена – Твърдица, Чумерна – 2, Девина – 2 и Предела. Надморската височина варира от 350 до 1250м.

Надпреварата започва на 27 – ми юли с официална церемония и старт от отсечката „Детелината“, разположена в град Твърдица.

На следващия ден състезанието продължава из балканските трасета на Елено – Твърдишкия проход.

Първият етап започва от Буйновци, в близост до местността „Хайдушка поляна“ и трябва да завърши при разклона за м. Папратлива. След изминаване на трасето, което е с дължина 14 км, състезателите ще имат двучасова почивка в град Елена.

След това започва втория етап в състезанието – Елена – Твърдица. Тук участниците ще се изправят пред най – голямото предизвикателство отсечката, позната като „костеливия орех“. Участъкът се характеризира с отсечени завои, които изискват опитност и съсредоточено внимание. Останалата част от него, която се простира от град Твърдица на разстояние от 17 км, предоставя повече пространство на пътя на високо равнище.

Състезателните етапи са част от незабравимото рали „Златни пясъци – Сливен“. Първото му провеждане е през 1970г. преминавайки през редица трасета в североизточна България.

Рали „Твърдица – Елена“ предоставя на участниците много възможности за изразяване на състезателен дух и най – добри качества. Зрителите пък могат да се насладят на едно неповторимо шоу в полите на Балкана. Като удобни места за наблюдение са обособени махалите Предела, Хайдушка поляна и Моянка.

Всички присъстващи могат да се запознаят отблизо с красотите на балканските градчета. Забележителностите в град Елена и прочутите месни специалитети не са изпускане.

По време на почивката на площад „Иларион Макариполски“ всеки запален фен ще може отблизо да разгледа забележителните автомобили в надпреварата.

А след наситения с емоции и преживявания ден, атмосферата в уютните къщи на Еленския балкан ще ви накара да се почувствате като у дома си. Разгледайте още нашите цени за нощувка и контакти за резервация.

Share Button
Публикувано в Блог
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*