Travel Camp гр. Елена – лични впечатления

Travel Camp гр. Елена – без съмнение бе един от най-успешните семинари в сферата. За това говорят позитивните отзиви, както от лекторите, така и от самата публика. В днешната статия бих искал да споделя моите лични впечатления от събитието, на което имах удоволствието и честта да бъде организатор. Тук трябва да вметна, че не бях единствения човек, който стои зад проекта. Голямо БЛАГОДАРЯ на Туристически информационен център гр. Елена и Община Елена, които застанаха зад мен и помогнаха с организацията – благодаря ви отново, без вас нямаше да се справя!

Организацията
Няма да навлизам в подробности кое и как сме свършили, както и колко време, труд и нерви ни е коствало. Просто ще кажа, че за мен това бе първият семинар, на който съм не само организатор, но и лектор. Трудностите по организацията изглеждаха нищожни на базата на притеснението за други неща – ще има ли хора, дали ще са доволни, как ще се представя за пръв път, доволни ли ще са лекторите и т.н. Всичко това изчезна още 10 минути след началото на семинара.

Моята лекция

Ръцете ми трепереха докато хващах микрофона, но ми беше трудно да преценя дали от нерви или от трите кафета, които ме държаха буден. Последният лектор пристигна в 2 през нощта и трябваше да го посрещна, а след това не съм спал кой знае колко до 6:30. Все пак, трябваха ми не повече от 5 минути, за да се почувствам на мястото си и да се отпусна, а от там всичко тръгна доста добре. В началото имаше известен смут в залата, но само след още 5 минути вече чувах и първият смях, което допълнително ме зареди с желание и увереност. До края на презентацията в залата имаше само усмихнати и ведри хора, които пишеха, задаваха въпроси и наистина се забавляваха. От там всичко тръгна супер позитивно…

Desislav Kuzmanov

Десислав Кузманов NewRank – управление на репутацията за туристически обекти.

Лекция на Иво Илиев

Още през първите 2 минути от лекцията си Иво успя да разсмее вече позитивно настроената публика. Да си призная, не успях да изслушам цялата лекция, но съдейки по лицата на хората и начина, по който следяха всяка негова дума с интерес, то със сигурност е била доста интересна.

Иво Илиев - Клиентите ни във Facebook, YouTube и Google+

Иво Илиев InteractAge – Клиентите ни във Facebook, YouTube и Google+

Лекция на Грабо

Да си призная, тук имах малко притеснения, защото никога не бях чувал лектора на грабо, чието име така и не запомних. Още през първите 5 минути притесненията изчезнаха. Лекцията бе полезна не само за посетителите, но и за мен. Едно голямо браво за колектива от Грабо, които ни гласуваха доверие и се съгласиха да станат спонсор на събитието!

Обедна почивка

През обедната почивка всички се събрахме в механа „Елена“. Мисля, че беше супер, тъй като хората имаха възможност да се запознаят и да създадат полезни контакти. Всичко премина в една супер позитивна и приятелска атмосфера.

Обедна почивка с лекторите от Travel Camp

Обедна почивка с лекторите от Travel Camp

Лекция на Любомира Любенова

Тук нямах притеснения, защото знаех точно какво очаквам – поредното прекрасно представяне от Любомира. Доколкото разбрах, все още не може да се отърве от феновете си. Браво и благодаря!

Любомира Любенова - Видео съдържанието: впечатлява и продава

Любомира Любенова Media Start – Видео съдържанието: впечатлява и продава

Димитър Димитров

Смело мога да кажа, че това беше една от най-важните лекции в семинара. Митко, в своят стил на говорене и уникален подход към публиката, успя да предаде по възможно най-разбираемия и приятен начин темата за локалните резултати на Google. Смело мога да кажа, че това беше една от най-полезните лекции, както за мен, така и за самата публика. След неговата лекция бе напълно обграден от хората, които продължаваха да му задават въпроси по темата. Някак си във времето забравих да го поздравя, но сега мога да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ за това, което направи!

Димитър Димитров - Google My Business - ползите за туристическия бизнес и най-добри практики

Димитър Димитров inbound.bg – Google My Business – ползите за туристическия бизнес и най-добри практики

Интересна почивка

След като Митко издаде последните тайни на Google My Bussiness, следваше една малка почивка, в която дадохме възможност на производителите от Еленския балкан, да се представят със своите уникални продукти. Гостите успяха да се насладят на уникалните бутикови вина от винарска изба „Марян“, млечните продукти на „Млекимекс“ гр. Елена и всеизвестният бут по еленски. Имаше толкова много храна, че дори остана за още един семинар. 🙂 Благодаря на хотелиерите от Еленския балкан, които бяха така добри да подготвят всички вкусотии, с които почерпихме гостите.

Дегустация на деликатеси от Еленския балкан

Дегустация на деликатеси от Еленския балкан

Дегустация на деликатеси от Еленския балкан

Дегустация на деликатеси от Еленския балкан

Васил Тошков

Винаги съм смятал, че Васко е един от най-големите, а може би и най-големия експерт по On Page SEO в България! Но това, което той направи бе повече от уникално. Да предадеш толкова сложна тема по толкова достъпен начин, това си е истинско изкуство! Браво, Васко! Догодина пак. 🙂

Васил Тошков - Съвети при изграждане на оптимизирани сайтове

Васил Тошков Cloxy – Съвети при изграждане на оптимизирани сайтове

Борислав Арапчев

Като за финал на събитието, Борката изнесе лекция на тема – как да създаваме уникално съдържание. Мога да кажа само едно голямо БРАВО!

Борислав Арапчев - Как да създаваме уникално съдържание

Борислав Арапчев Idea Studio – Как да създаваме уникално съдържание

Финал

По-добър финал от този, който се получи, не можех дори и да очаквам. След почти 10 часа лекции, хората все още се усмихваха и слушаха с интерес. Залата бе пълна, както и в самото начало на събитието, а това е показателно за значението на целия семинар. Искам да благодаря на всички вас, които отделихте цял ден да слушате и да се учите от нашият опит. Вашето присъствие и интерес предадоха смисъл на всичко, което успяхме да направим. Благодаря и на нашите спонсори, които ни се довериха, а това не е никак малко, когато говорим за първо събитие. Благодаря и на нашите сърорганизатори от Туристически информационен център гр. Елена и Община Елена. Без вашата помощ нямаше да се справя!

Лекторите от Travel Camp гр. Елена

Лекторите от Travel Camp гр. Елена

За мен остава щастието, че успяхме да създадем нещо уникално. Спомена от целия ден ще продължи да ме преследва през следващите месеци, а вече кроя планове и за Travel Camp №2 догодина.

Можете да следите за следващото издание на семинара в нашите страници:
Travel Camp – официален уеб сайт
Google+
YouTube

Поздрави и успех на всички!

Share Button
Публикувано в Блог
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*