Забавления в Еленския Балкан

Ако все още не сте посетили Еленският балкан, крайно време е да го направите.

Еленски БалканКрасотата му впечатлява още щом навлезете в неговата територия – високи, зелени и гъсти хълмове, чист въздух, който веднага усещаш, тишина и спокойствие, които отпускат тялото и ума.

Веднъж посетите ли го, ще ви се иска да не си тръгвате. Магията му завладява всеки посетител, караща го да се връща с нетърпение отново.

Гледката от къщи „Кузманов“ не може да просто да бъде описана с думи. Тя трябва да се види, да се преживее.

В Еленския балкан може да си осигурите само приятни емоции. С разнообразните и приятни забавления, вие няма да скучаете и за миг.

Ако ви привлича историята и искате да се опознаете град Елена по – добре, може да се посетите чудесните забележителности като Даскалоливницата, църквата Свети Никола, Петте Разскуканови къщи и много други.

За тези, които обичат по – необичайните предизвикателства къщи „Кузманови“ предлага разходка с файтон през лятото или с моторна шейна през зимата, езда с коне от породата „Хафлингер“, възможност за каране на ски по писта „Мийковци“ и други.

Панорамна гледка към град ЕленаПо поречието на река „Борущица“ любителите на природата могат да отседнат в пригодените за туристи места за отдих. Всяко място разполага с изградено барбекю, естествено направени масички и столчета, с достатъчно пространство за построяване на палатков лагер, плажуване, пикник. Любителите на риболова могат да хвърлят въдици в реката, но трябва да знаят, че ловът там е в режим „хвани и пусни“. Ако пък някои желаят да се насладят на улова си, могат да посетят язовир „Йовковци“, който предлага богато разнообразие от водни обитатели като шарани, толстолоб, щука, бял амур, червеноперка, костур, сом.

През зимния сезон туристите могат да покарат ски по писта „Мийковци“ или „Чумерна“. По изградените екопътеки може да се достине от едното място до другото или да се посетят различни туристически обекти. Напълно оборудваните ски гардероби могат да осигурят екипировка и оборудване на всеки желаещ да покара ски по снежните склонове на Еленския балкан.

Забавленията по време на вашата почивка няма да имат край, без значение дали сте избрали да дойдете през лятото или зимата, преживяването ще остави у вас само незабравими спомени.

Share Button
Loading Facebook Comments ...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*